Passa al contingut principal

Toffix i Ibon, caramels tous farcits d'Elvan

Avui anem a veure qui fan els famosos Toffix i Ibon, dos caramels tous farcits de l'empresa Elvan. Els comento tots dos alhora perquè algú, molt espavilat, els ha posat al mateix bol. Jo bàsicament he agafat dos sabors per provar avia'm què. Però alerta, com el nom indica, són de famílies diferents.


El primer, el Toffix, te un nom amb "xispa". Si estàs a l'edat del pavo i vols dolços, el primer que mires és el nom. Si es digues Blanditix, us juro que això no s'ho menjaria ni la iaia. Toffix, amb aquesta tipografia de pal sec i rígida, dona un imatge exterior molt potent. El caramel de dins però, fa caure tota expectativa de potència... amb una massa blanca insípida, tota la gràcia del caramel tou es troba en el farcit, on s'hi concentra el 99% de l'essència i sabor. Molt poc àcid i una experiència força decepcionant. Abans, agafaria un Sweet de Papillon, però tot i així... va passem al següent.


L'Ibon li passa al revés que el seu company. És un nom que per una persona com jo, envoltat de iGadgets dels senyors d'Apple associo a l'empresa en qüestió. Llegir ibon és com voler dir una cosa bona amb qualitat Americana (però fet a Xina i evadint impostos a paradisos fiscals, ep!). Deu ser una idea meva, no li feu cas si no us passa, esteu de sort ja que el toffee que s'amaga a l'interior és fantàstic comparat amb el Toffix. El caramel tou seria el revés que l'anterior, un caramel amb l'essència de fruita amb un mini farcit de "llet", o vaja, un derivat de lactosa. Si us agraden, sapigueu que els podeu trobar de préssec, plàtan, meló i maduixa.

L'empresa que els fabrica, Elvan, va començar a una petita botiga d'Istanbul, Turquia, el 1952. Tot va començar amb el mestre xocolater Ahmet Hamdi Kadiroğlu i el seu fill Mustafa, on gràcies a les seves habilitats, van conquerir moltes consumidors, passant de la petita botiga a l'empresa exportadora que és avui dia. A la seva web, trobareu fotografies històriques com aquesta:



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure

Energy Pop de Cerdán

Ja fa molt de temps d'això, alguns potser no coneixíeu el blog encara, però Cerdán és una empresa de caramel amb pal, tipus chupa chups amb molta trajectória. Ho vaig comentar amb un xupa molt famós, el Conde Dracula , que porta xiclet a l'interior i avui, tocarà una novetat peculiar. No és peculiar el concepte energy , ni les versions de la cafeïna amb taurina que han tret empreses de dolços després del boom Red Bull, però si que ho és, dins del sector, tenir un xupa focalitzat només a aquest valor afegit. Amb un parell de cerques a internet, l'he pogut veure al costat de l' Hèctor Barberà , pilot de Moto GP . El sabor és acceptable, m'agrada el toc d'acidesa que  porta i el ginseng que hi han afegit. Comparant la Red Bull amb el xupa, amb el mateix gramatge, ens dona un producte ideal per aguantar un dijous universitari, una festa... o un matí tortuós de feina.

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit.